Slimmer Trainen

Een goed opgebouwd trainingsschema voor je paard helpt je om bewuster en doelgerichter te trainen en draagt bij aan de blessurepreventie. Hiermee train je dus slimmer en effectiever en hou je je paard gezond.

Blessurepreventie

Het belangrijkste tijdens de training is de intensiteit van de geleverde inspanning. Trainen met een te lage intensiteit geeft het paardenlichaam geen trainingsprikkel en draagt niet bij aan het verbeteren van de prestaties. Te lang trainen met een (te) hoge inspanning zorgt voor oververmoeidheid en blessures. In een op maat gemaakt trainingschema wordt rekening gehouden met de conditie van je paard en welke trainingsprikkels hij nodig heeft.

Herstel

Behalve de mate van inspanning is ook de herstelperiode erg belangrijk. Hoe snel wordt na inspanning de rusthartslag weer bereikt? Deze herstelperiode geeft ons een duidelijk beeld over de conditie van het paard. Maar ook de herstelperiode tussen twee trainingen moet bepaald worden. Zonder herstel, geen verbetering. In een trainingsschema zijn ook hersteltrainingen opgenomen. Wat zo’n hersteltraining inhoudt is ook weer per paard verschillend.

Doelgerichter trainen

Een trainingsschema aan de hand van de hartslagmeting zorgt ervoor dat je doelgerichter traint en vaak met minder, maar effectievere training meer resultaat kunt behalen.