Over ons

Remko Sweere

Ik ben werkzaam als dierenarts met de nadruk op chiropractie en tandheelkunde. Vanuit de chiropractie houd ik me al regelmatig bezig met de training en revalidatie van paarden. Hoe train je een paard zo dat deze biomechanisch het beste voor elkaar is, en dus het lichaam ideaal belast.
Maar voor het juiste resultaat is ook de sportfysiologie van groot belang. Op welke intensiteit moet je trainen en hoevaak in de week? Welke oefeningen dragen bij aan het verbeteren van kracht of juist conditie? Om daar achter te komen maken we gebruik van de hartslagmeter, zodat we het juiste trainingsschema voor het juiste paard kunnen maken. Hiermee kunnen we de prestaties verbeteren en blessures voorkomen.

Dierenarts, chiropractor, tandarts.
www.remkosweere.nl

Ymke Groenendijk
Ik heb bewegingswetenschappen gestudeerd en hier veel geleerd over wat er precies met een lichaam gebeurt als je het gaat trainen en op welke manieren je kan trainen om bepaalde doelen te bereiken. Omdat ik mijn liefde voor de paardensport en mijn interesse in het bewegingsapparaat wilde combineren heb ik aanvullende cursussen gevolgd op het gebied van biomechanica en sportfysiologie. Ik werk ook als bitfitter en ervaar dat het totaalplaatje erg belangrijk is. Dus de bewegingen van het paard hebben effect op de aanleuning, maar andersom heeft de mate waarin een paard het bit aanneemt ook invloed op de beweging. Om meer uit de training te kunnen halen en de kans op blessures te verkleinen, helpt het trainen volgens een trainingsschema. Deze wordt opgesteld aan de hand van hartslagmetingen en sluiten daarom perfect aan bij de combinatie met zijn eigen wensen en doelen.

Bewegingswetenschapper, bitfitter.
www.debitfitter.nl