Voor wie

Een trainingsschema is zeker niet alleen belangrijk voor wedstrijdruiters maar ook voor recreatieruiters is het zinvol. Het kan je als wedstrijdruiter helpen om doelgericht naar een hoger niveau te trainen en daarbij het risico op blessures zo klein mogelijk te maken. Maar ook als je houdt van het maken van lange buitenritten is het goed om te weten hoe het met je conditie van je paard zit. Een hartslagmeting geeft aan wat je paard wel aankan en wat (nog) niet. 

Te zware trainingen

Veel blessures ontstaan door het overvragen van het paard, zowel bij de wedstrijd- als recreatieruiter. Er worden bijvoorbeeld teveel dagen achter elkaar intensief gereden waarop het paard voor zijn doen een te zware inspanning levert of te weinig hersteltrainingen heeft. 

Hartslagmeting geeft inzicht

Ook kan het zijn dat een ruiter juist denkt dat het paard heel hard gewerkt heeft in een training, maar uit de hartslagmeting blijkt dat het lang niet zo intensief was. Een hartslagmeting geeft dus goed inzicht in hoe zwaar een training of oefening eigenlijk is voor je paard.